Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:47 20.06.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Пълния отговор на въпроса [re: Sapiens]
Автор Mitre (шоп [О.З.])
Публикувано28.06.09 18:54  



Все пак, изобщо не ми стана ясно за какво си пуснал темичката в клуба, обясни какво точно не ти е ясно, че да се мъчим да ти обясняваме.
Иначе информацията ти как няк'ъв шеф на няк'ъв ресторант ти прави салата ни беше изключително ценна, особено в частта как се реже салатата на тънко, защото и аз не обичам да ми се кипрят и да ми я късат с ръце, че после и аз да се капя от главата до петите със зехтин екстра върджин, смесен обилно с оцет балсамико или сок от лайм.


Темата беше да питам как се приготвят бързо и лесно за ядене охлюви без черупки. И питам защото имах нашествие от тях и което опитах - не стана (вкусно де, иначе изклЬопах 10-15 от тях...ама много водка ми 'зе експеримента). Разбрах че не стават и туй то - таралежа да ги кльопа, наздраве. МерсиМ за съветите.

После продължих с втория пост за "К'во ям лятос". Споделям горчив жизнен опит бе приятелю...

Салатите си ги правя сам, колкото и да съм мързелив. Някак си е успокояващо 15-20 мин да съм сам в куФнята и да си накълцвам на дребно разни зарзавати с някой ситен джаз/класическа музика "сото воче".

Да клЬопам суровите мръФки ме научиха в свестни ресторанти та и тях чат-пат си ги ям в къщи. Кат се амбицирам да ги купувам (мръФките де). И рационализвам остатъците им (пилешкото де) с няколко светкавични...(демек нулева работа около тях) рецепти. От които настръхват косите на повечето от кулинарите (КАПА ВИ СВАЛЯМ) дет' пишат тук.

И завърших пак с "к'во клЬопам по късни доби в готини мръФкарски ресторанти почти безплатно (щот' съм стиснат....шопска ми работа)". Белким някоя парясница/вдовица се смили над кръгло сираче кат' мен и ме нахрани с домашно готвено..ей тамо в бъдещето. Щот' винаги ми е вкусно кат' някоя добра жена ме храни, па било то сандвич или яйца на очи сутрин. Или...еквивалента на затоплена консерва "Русенско телешко" (или нещо подобно).

Иначе конкретно по нещата в поста ти:

"...За готвене и ядене става всичко, което плува в морето, без подводница, всичко, което лети в небето, без самолет (моя забележка - щото не са пробвали...), всичко което е на два или четири крака , без кухненската маса."
А ти добавяш към тази мъдрост и "Всичко, което е лигаво и пълзи в двора ми, м*мк*а му...". Съветвам те да пробваш и бурените в двора, може да се окаже, че стават за ядене..."

ВСИЧКО е клЬопаемо...Почти де...

1. Бурените в двора НЕ стават за ядене/подправки на салати, опитвал съм ги вече. Опитвал съм и всичките плодове по "живите огради" на комшиите в последната година. С много приятни изненади.

2. До море съм, и ям (почти) всичко до което се докопам. Някои неща сурови, някои - термично обработени...предимно от други, щот' съм мързелан.

3. 'Фърковатите..проблем...Твърде много работа за мЪнички мрЪФки. И в ресторанти ми дерат кожата за миниатурни порции...ай' сиктир, кокошки и патки са ми достатъчно задоволяващи.

4, Пълзящите - клЬопал съм не малко влечуги (разни змии и т.п., нищо по екзотично освен едни тлъсти червеи в Кения) та и там съм наред.

5. Таралежи съм клЬопал не малко (вкусни са гадинките) ама за 1-2 таралежа в двора ми дет' го очистват от охлювите не съм навит да се затруднявам с грил и мЪрсотиите му.

5. От години (и кат' живеех в 'партамент) се канех да си засадя мента/джоджум в саксиите. Ама...по най различни причини саксиите вечно бяха заети с други "тревички" засадени с (без имена) от (ПАК без имена). Общо взето баланса беше положителен де.



Frankly, my dear, I don't give a damn!!!

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? *DELETED* Mitre   27.06.09 19:01
. * Re: Мойте лятни клЬопачки Mitre   27.06.09 19:45
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? engel2   27.06.09 19:58
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? Mitre   27.06.09 20:40
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? Sapiens   27.06.09 21:45
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? abettor   28.06.09 11:29
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? Sapiens   28.06.09 19:28
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? abettor   01.07.09 12:19
. * Re: Пълния отговор на въпроса Mitre   28.06.09 18:54
. * Re: Пълния отговор на въпроса Sapiens   28.06.09 19:39
. * Re: Пълния отговор на въпроса Mitre   29.06.09 01:31
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? Пaпa_Бeнeдиkт_шecнaйcти   01.07.09 00:41
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? Sapiens   15.07.09 15:49
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? rade6ki   28.06.09 00:19
. * ПИЧ????!!!! Kиpo   02.07.09 23:29
. * Re: ПИЧ????!!!! abettor   03.07.09 10:14
. * стига бе Kиpo   03.07.09 10:55
. * Re: стига бе AGLER   03.07.09 11:11
. * да, нормални и аз Kиpo   03.07.09 11:36
. * Re: стига бе abettor   03.07.09 12:32
. * виждаш ли каква е разликата Kиpo   03.07.09 13:04
. * Re: виждаш ли каква е разликата Пaпa_Бeнeдиkт_шecнaйcти   04.07.09 21:12
. * не бъди мнителен Kиpo   06.07.09 11:38
. * Re: стига бе Sapiens   15.07.09 15:42
. * Re: ПИЧ????!!!! Mitre   06.07.09 16:47
. * da be.. Kиpo   10.07.09 11:14
. * Re: da be.. Mitre   13.07.09 17:37
. * Re: Как приготвяте/готвите/ядете охлювите? *DELETED* ah   06.07.09 14:23
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.