|
Тема |
Re: Липови и лозови листа - съхранение [re: AGLER] |
|
Автор |
rade6ki (професионалист) |
|
Публикувано | 21.06.09 23:57 |
|
|
Едно е да ти сладни плънката,а друго листата.На мен не ми харесва идеята за сладките листа.Въпрос на вкус...Аз листата ги консервирам заедно с туршията от кисели джанки с чесън и копър, на рулца по 20 завързани с мустачките на лозата.Слагам всичко в бидончето да ферментира,после си ги разделям в буркани и по един аспирин на компотен буркан.Джанките с чесъна са страхотно мезе за ракийка,а листата в отделни буркани преди употреба само попарвам.Вкуса е много приятен ,леко киселичък.Разликата с пресните е,като между сърмите с прясно и с кисело зеле.
|
| |
|
|
|