|
Тема |
Re: ???? Посред лято??? [re: AGLER] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 21.06.09 22:40 |
|
|
Ох, какво да те правим, като не кандисваш...
Принципно ти трябва голяма тенджера и голяма тава.
Измиваш много добре главата, особено около езика.
Сваряваш цялата глава в тенджерата поне един час на слаб огън в присъствието на подправки - бахар, черен пипер, дафинов лист - стандартните подправки.
За предпочитане е да ги спукаш леко зрънцата и всичките подправки да ги вържеш много рехаво в едно или няколко вързопчета от марля.
След един час главата все още не е сварена напълно, но следва печене.
Шкембето се измива, изстъргва и попарва.
В общи линии, шкембето почти се жертва заради главата. С цялото шкембе се увива възможно най-плътно главата.
Главата се обмазва с подправки - ситно смлени: дафинов лист, бахар, бял и черен пипер, кардамон, лют пипер (по-едро). Можеш да добавиш по личен вкус, разбира се, подходящи за телешко.
Лично аз бих напъхал в устата около езика няколко цели главички пресен чесън и малко от подправките.
Около самата глава има достатъчно мазнина, затова не слагай допълнително.
В тавата осигури достатъчно място за бульон и печи на температура не повече от 150 градуса минимум три часа. През половин час поливай обилно шкембето отгоре, за да може да остане и то за ядене, иначе само от долната страна ще бъде годно за ядене.
Успех!
"Неназованите неща не променят смисъла си"
|
| |
|
|
|