|
Тема |
Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ [re: Dolce De Leche] |
|
Автор |
Sapiens (Ph.D.) |
|
Публикувано | 17.04.09 18:51 |
|
|
За жалост, не се сещам за нещо близо до тях.
С големи уговорки може да се ползват различни видове марули, примерно, да се завият сармички, но вкусът на лапада и особено на копривата е неповторим.
Но не съжалявай много, всичките те съдържат къде по-малко (лапад и коприва), къде доста много (киселецът) оксалова киселина и са бич божи за артрити, ревматизъм и подобни ставни болежки, както и не са много полезни и за бъбреците.
Но един-два пъти пролетно време могат да се изтърпят...
Каквото и да ми говорят, за мене сармички с лападови листа са върхът на сармите, независимо дали са постни или с кайма.
Всъщност, във Франция се продава един невероятен майонезен крем, който е на базата на киселец с майонеза.
Като намеря името му и производителя, веднага ще те информирам, обещавам! Продава се в малки бурканчета.
Но няма такава страна, в която сред природата да няма коприва, а сигурно има и диворастящ лапад, да не говорим, че киселецът по принцип си е диворастящ.
Сега се сещам, че единственото относително близо е лозов лист, но само заради деликатната киселинка, която съдържа.
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...
|
| |
|
|
|