Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:43 14.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ
Автор Sapiens (Ph.D.)
Публикувано15.04.09 00:48  



АГНЕШКИ КЕБАП ВЪХУ ПЮРЕ ОТ ПАТЛАДЖАНИ
=======================================

ПРОДУКТИ:

600 г. агнешко от плешка
100 г. лапад
100 г. спанак
1 вр. пресен лук
половин вр. магданоз
1 с.л. пресен или сух джоджен
1 стръкче пресен или сух пелин
1 ч.л. сол
четвърт чаена лъжичка черен пипер
120 г. краве масло
4 яйца

ЗА ПОДЛОЖКАТА:

4 средни патладжана
50 г. орехови ядки
1 с.л. тъмен оцет балсамико
2 скилидки чесън

ЗА ГАРНИРАНЕ:

4 резенчета обелен лимон
клонка пресен магданоз
4 резенчета обелено киви


Месото нарязваме на средни парчета, приблизително колкото кибритена кутийка.
Парчетата поставяме в купа, поръсваме със солта, черния пипер, нарязаните на ситно джоджен и магданоз, нарязаните на едро спанак, лапад и зелен лук, добавяме и ситно нарязаното стръкче пелин.
Поливаме с разтопеното и леко запържено масло и добре разбъркваме всичко.
Приготвяме си 4 парчета плътна амбалажна хартия или хартия за печене с размери 25 на 25 см., както и 4 парчета алуминиево фолио с размери малко по-големи от тези на хартията.
В средата на парчето хартия поставяме една четвърт от месото със зеленчуците и загъваме крайщата като плик.
Поставяме този плик върху алуминиевото фолио и отново загръщаме крайщата като плик, като добре притискаме крайщата.
Печем в тавичка с малко вода около 45 мин. при 200 градуса, по средата на фурната.
За патладжаненото пюре печем патладжаните в тавичка, като предварително ги надупчваме на няколко места, за да изтече и се изпари по-лесно излишният сок.
Когато омекнат добре ги изваждаме в съд с капак , посоляваме и оставяме да поизстинат под лек наклон. Обелваме, нарязваме на едри парчета и отново поставяме в съд под наклон, за да се отцеди максимално сокът от тях.
Отцедените патладжани, заедно с ореховите ядки и чесъна прехвърляме в съдчето на блендера, добавяме и балсамовия оцет. Пасираме всичко до гладко пюре.
Яйцата забулваме, като от ниско ги изсипваме в два-три пръста вряща вода, подсолена с 1 ч.л. сол и подкиселена с 1 с.л. оцет (за предпочитане ябълков). Изваждаме ги, когато белтъкът побелее добре. Жълтъците трябва да бъдат рохки.

Сервираме, като в чинията оформяме подложка от патладжаненото пюре, върху него изсипваме съдържанието на едно от пакетчетата.
Върху месото поставяме по едно забулено яйце, а върху пюрето гарнираме с кубчета обелен и нарязан лимон и кубчета киви.
Запържваме 60 г. качествено краве масло до зачервяване и с него поливаме внимателно върху порцията месо и забуленото яйце.

Рецептата е поздрав към AGLER и към всички, на които предстои да празнуват Великден и Гергьовден! Както и към католиците, които вече отпразнуваха Великден!

"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост"...

Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ Sapiens   15.04.09 00:48
. * Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ MoPcKu   15.04.09 11:59
. * Re: Sapiens AGLER   15.04.09 14:47
. * Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ engel2   15.04.09 18:10
. * Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ Dolce De Leche   17.04.09 05:29
. * Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ Sapiens   17.04.09 18:51
. * Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ Dolce De Leche   18.04.09 04:20
. * Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ Sapiens   18.04.09 06:19
. * Re: АГНЕШКИ КЕБАП ВЪРХУ ПАТЛАДЖАНЕНО ПЮРЕ rudolfOO7   17.04.09 11:15
. * което и бе сторено Kиpo   21.04.09 10:48
. * Re: което и бе сторено Mишo Шaмapa   21.04.09 13:20
. * Re: което и бе сторено Kиpo   22.04.09 11:29
. * Re: което и бе сторено Sapiens   21.04.09 16:11
. * да Kиpo   22.04.09 11:31
. * Re: да Sapiens   22.04.09 19:09
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.