|
Тема |
Бухти с кашкавал |
|
Автор |
Mим (Aquarius) |
|
Публикувано | 29.03.09 15:11 |
|
|
1/4 кубче прясна мая
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. захар
3 яйца (+ 1 жълтък за намазване)
3 ч.л. сол
125 г меко масло
брашно за меко тесто
200 г кашкавал
маково семе, сусам
Маята се разтваря в част от млякото с 1 ч.л. захар и се оставя да шупне. Яйцата се разбиват със солта и се добавят маята, останалото мляко и маслото. Разбива се и постепенно се добавя брашното. Омесва се меко тесто и се оставя да втаса.
Тестото се разделя на 12 топки. Всяка се раздърпва на кръг с големина 1 педя, поръсва се с настърган кашкавал и се навива на руло. Рулото се усуква и се завива на охлювче. Бухтите се поставят в намаслена тавичка за мъфини и се оставят леко да втасат. Намазват се с жълтък, поръсват се с маково семе и сусам и се пекат на 160 градуса.
В снимки всичко изглежда така:
И накрая да уточня за тези, които не са се досетили - това са козуначените бухти с мармалад, но в солен вариант. Понеже преди известно време се бях зарекла да направя такъв експеримент (а бях малко оплюта ), сега просто представям резултатите!
Струва ми се излишно да описвам вкуса и аромата - досещате се за какво иде реч! А и видът им е невероятен - стават на конци като истински козунак!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
|
| |
|
|
|