| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Бухти с кашкавал | 
                 |  
| Автор | 
Mим (Aquarius) | 
 |  
| Публикувано | 29.03.09 15:11 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
					
				
			 
				1/4 кубче прясна мая
 1 ч.ч. прясно мляко
 1 ч.л. захар
 3 яйца (+ 1 жълтък за намазване)
 3 ч.л. сол
 125 г меко масло
 брашно за меко тесто
 200 г кашкавал
 маково семе, сусам
 
 Маята се разтваря в част от млякото с 1 ч.л. захар и се оставя да шупне. Яйцата се разбиват със солта и се добавят маята, останалото мляко и маслото. Разбива се и постепенно се добавя брашното. Омесва се меко тесто и се оставя да втаса.
 Тестото се разделя на 12 топки. Всяка се раздърпва на кръг с големина 1 педя, поръсва се с настърган кашкавал и се навива на руло. Рулото се усуква и се завива на охлювче.  Бухтите се поставят в намаслена тавичка за мъфини и се оставят леко да втасат. Намазват се с жълтък, поръсват се с маково семе и сусам и се пекат на 160 градуса.
 
 В снимки всичко изглежда така:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 И накрая да уточня за тези, които не са се досетили - това са козуначените бухти с мармалад, но в солен вариант. Понеже преди известно време се бях зарекла да направя такъв експеримент (а бях малко оплюта ), сега просто представям резултатите! 
 Струва ми се излишно да описвам вкуса и аромата - досещате се за какво иде реч! А и видът им е невероятен - стават на конци като истински козунак! 
  Ако видиш човек без усмивка, подари му своята! 
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |