|
Тема |
Алис и Нелка, [re: Alys] |
|
Автор |
Mим (Aquarius) |
|
Публикувано | 12.03.09 20:32 |
|
|
много ви благодаря за рецептите, момичета! Страхотни сте! Аз не бях влизала в клуба поне две седмици и като видях снимката и обясненията на Алис, щях да падна! Браво! Изумително! Фантастично! Великолепно! Може би наистина е било по-добре да отворите нова тема - произведенията ви си струват вниманието!
Много ви благодаря и на двете за рецептите и обясненията! Но малко съм объркана, защото предлагате съвсем различни рецепти за захарното тесто. Не се съмнявам в майсторството и на двете и затова за човек, който не е пробвал подобно нещо, започва голямото чудене - кой от двата начина? Вероятно отговорът не може и да бъде друг - ще трябва да се пробват и двата варианта!
Но имам и няколко въпроса (дано не ви досаждам вече):
Двете давате различни пропорции на захарта и брашното за пандишпана - при Нелка са 20 г захар и 25 г брашно за 1 яйце, а при Алис - обратно. Това разминаване на какво се дължи?
Дадените продукти за какаовата глазура са за половин доза - правилно ли съм разбрала?
И сега най-проблемната за мен част - украсата от захарно тесто...
Не разбрах за какво се използва разтворимото сокче? Къде се слага?
При какви условия съхнат готовите фигурки? На открито ли (имам предвид в стаята)? При каква температура? Има ли някакви изисквания?
Не разбрах и какви са тези бели бисквитки? От какво се правят и с каква цел се използват? Като подложки за розичките ли?
А може ли някъде да се прочетат или още по-добре да се видят нагледно обяснения за това, как се правят разните му там розички, цветенца и листенца?
Извинете ме още веднъж за може би глупавите въпроси... Дано ви стигнат силите и търпението да ми отговорите... Не знам кога ще се заема сериозно с украса от захарно тесто, но наистина имам желание да се пробвам... Никога няма да мога да сътворя такива розички като вашите, но може да опитам нещо по-елементарно... Въпросът е какво?!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
|
| |
|
|
|