|
Тема |
Масълца |
|
Автор |
lospepina (momi4e) |
|
Публикувано | 07.03.09 23:00 |
|
|
Различни масла за различни цели
1.Магданозено Лютичко Масло
250гр. Меко обезмаслено масло
1 шепа нарязано на ситно магданозче( или ако искате друга зеленина като кориандър)
1 или повече на вкус люти чушлета нарязани на ситно
1 с.л лимонов сок
2 с.л сол
1. с.л черен пипер
Всички съставки се слагат в блендер, пасатор, краен случай разбиване на ръка( докато ви изтръпне).
Готовата смес се завива във фолио и слага във фризера.Може да си седи и не губи вкусовите си качества за около 9 мес.Когато ни е нужно да използваме готовото масълце, режем с нож, предварително поставен под вряла чешмяна вода.
2. Чесново-Магданозено Масло
Разликата между първото масло е че заместваме лютите чушки с 5 супени лъжици, добре счукан чесън и процедираме , както по-горе.
3. Масло със сино сирене
250 гр. Меко обезмаслено масло
125 гр. Сино сирене
2 с.л черен пипер
Процедираме както по-горе-Всичко се разбива добре в блендер или миксер, краен случай ръчно, завива се в целофан и поставя във фризера
4.Маслиново Масло
250гр. Обезмаслено масло
100гр черни твърди маслини нарязани на ситно
3. сл. Босилек или др. Ваша любима подправка-прясно нарязана или изсушена
1 с.л сол
1 с.л черен пипер
Горните масла са чудесно допълнение към всяка храна , която готвим.Особенно вървят за месца на барбекюта в последния етап на печене да се намаже месото, за пълнени пилешки гърдички или просто намазана, препечена филия.
Издържат до 9 мес. Замразени във фризера.
|
| |
|
|
|