| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Пак за киселото мляко. [re: Roxana] | 
                 |  
| Автор | 
Mitre (шоп [О.З.]) | 
 |  
| Публикувано | 06.03.09 00:20 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				"...По забележката ти: Митре...и т.н.
 
 Е, 'сичко 'убаво ама кат не приемаш лични бИлЕшки не желая да споделям с  иначе симпатичния клуб к'вото искам да ти кажа на ушето. Предполагам че ще намериш начин да решиш проблема с дискретна комуникация.
 
 Иначе по темата за заквасването на киселото мляко и за производството на т.н. cream sheese...в линка има достатъчно инфо. Малко старичко може би защото пазара/доставчиците са се изменили но май експериментирането му е майката. 
 
 Два съвета, на база на лични сведения и оПща култура:
 
 1. ВЪЗВИРАЙ всяко непознато мляко. Научному това се нарича "пастьоризиране". Практичвски това требе вредните бацили.
 
 2. По "вътрешни сведения" (от CIA, NSA, MI5,6,7 etc, KGB, FSB i Mosad) не винаги "прясното" мляко продавано мот разни лелки и дядки е наистинажтакова, чвсто то си е "купешко". Виж, ако го купуваш лично от някой селянин направо от вимето на кравата/оФСЪта/козата издоено в твое присъствие е друго нещо. И ПАК - възвирай млакото!!!
 
 Сега малка фукня: Купувам си купешко прясно мляко (3% масленост),  заквасвам го с "био" йогурт от местния производител на Данон и получавам чудесно кисело мляко и след цедене "крийм чийз" с около 6-7%масленост. И научих куп многодетни майки да спестяваткуп пари да си правят био'йогурт (бял или с разни фруктови сокчета за дечурлигите) и сирене за мазане на филийки. Кеф ми е че компенсирам така маскърлъците които натворих през бурните ми години.
  Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |