|
|
| Тема |
Re: Пак за киселото мляко. [re: Roxana] |
|
| Автор |
Mitre (шоп [О.З.]) |
|
| Публикувано | 06.03.09 00:20 |
|
|
|
"...По забележката ти: Митре...и т.н.
Е, 'сичко 'убаво ама кат не приемаш лични бИлЕшки не желая да споделям с иначе симпатичния клуб к'вото искам да ти кажа на ушето. Предполагам че ще намериш начин да решиш проблема с дискретна комуникация.
Иначе по темата за заквасването на киселото мляко и за производството на т.н. cream sheese...в линка има достатъчно инфо. Малко старичко може би защото пазара/доставчиците са се изменили но май експериментирането му е майката.
Два съвета, на база на лични сведения и оПща култура:
1. ВЪЗВИРАЙ всяко непознато мляко. Научному това се нарича "пастьоризиране". Практичвски това требе вредните бацили.
2. По "вътрешни сведения" (от CIA, NSA, MI5,6,7 etc, KGB, FSB i Mosad) не винаги "прясното" мляко продавано мот разни лелки и дядки е наистинажтакова, чвсто то си е "купешко". Виж, ако го купуваш лично от някой селянин направо от вимето на кравата/оФСЪта/козата издоено в твое присъствие е друго нещо. И ПАК - възвирай млакото!!!
Сега малка фукня: Купувам си купешко прясно мляко (3% масленост), заквасвам го с "био" йогурт от местния производител на Данон и получавам чудесно кисело мляко и след цедене "крийм чийз" с около 6-7%масленост. И научих куп многодетни майки да спестяваткуп пари да си правят био'йогурт (бял или с разни фруктови сокчета за дечурлигите) и сирене за мазане на филийки. Кеф ми е че компенсирам така маскърлъците които натворих през бурните ми години.
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
| |
|
|
|