Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:22 30.04.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Clam chоwder [re: Meй]
Автор Meчo_Пyx (Щастлив)
Публикувано27.02.09 02:46  



Здравей Мей,

Тази мидена супа е емблематична за Нова Англия и традиционно се сервира в такива “хлебни купички”. Тук ги продават готови, и затова трудно се намира рецепта … но се намира де.

Тестото не е по-различно от обикновено тесто с мая с малки допълнения.
Смесваш около 1 ч.ч. бяло, предварително пресято брашно (при мен е около 100 гр. тия американски къпс така и нямат точен еквивалент, срещала съм ги от 80 до 150 гр ...) с 1 пакетче мая или негов еквивалент, 1ч.л. захар, добавяш хладка вода, колкото е необходимо да се получи малко по-гъсто от боза тесто. Завиваш съда с кухненска кърпа и оставяш на топло да втаса.
В съда, в който месиш смесваш 3 чаши пресято брашно (около 100 гр), с 1 с.л. сол, 2 с.л. олио, добавяш втасалото тесто и топла вода (около половин чаша). Замесваш меко тесто.
Аз използвам машинката за хляб – в нея първо сипвам половин чаша топла вода, олиото, втасалото тесто и накрая брашното и солта. Обикновено не я затварям веднага … за да следя дали тестото е добре на консистенсия, добавям вода или брашно, ако се наложи. Оставям го на мира когато видя, че се замесва меко тесто и не се лепи по стените на съдинката.
Изчаква се да втаса добре и се разделя на 5-6 горе-долу еднакви топки, които се измесват и подреждат в тавата, в която ще се пекат. Поръсват се с царевично брашно и се оставят на топло да втасат добре. След като втасат отново, се намазват с белтък разбит с малко вода, срязват се на кръст отгоре, или се прерязват леко, очертавайки бъдещото капаче. Пекат се до тъмно златиста коричка - сигурен знак, че супата няма да оттече нанякъде.
В такива “купички” сервират мексиканско чили, задушено говеждо, броколи чаудер супа, чийз супа, все гъсти ястия, за които няма опасност да изтекат. Ню Ингландската клам чаудер обикновено е с миди и картофи, Ню Йоркската вместо картофи има царевица. Гледам, че си имаш рецепта за супата, но ако искаш разнообразие – намират се. Един препатил съвет - не планувай второ след тази супа.

Това по-долу е чили в хлебна купа




Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Clam chоwder Meй   18.02.09 21:10
. * Re: Clam chоwder nelka   21.02.09 21:32
. * Re: Clam chоwder Meй   21.02.09 21:53
. * Re: Clam chоwder nelka   21.02.09 23:37
. * Re: Clam chоwder Meй   22.02.09 16:26
. * Re: Clam chоwder Mим   21.02.09 23:47
. * Re: Clam chоwder Meй   22.02.09 16:29
. * Re: Clam chоwder Mим   23.02.09 11:06
. * Re: Clam chоwder nelka   23.02.09 15:26
. * Re: Clam chоwder Meй   23.02.09 17:57
. * Re: Clam chоwder lospepina   22.02.09 04:39
. * Re: Clam chоwder Meй   22.02.09 16:31
. * Re: Clam chоwder lospepina   24.02.09 02:26
. * Re: Clam chоwder Meй   25.02.09 20:13
. * Re: Clam chоwder lospepina   25.02.09 21:56
. * Re: Clam chоwder Meй   25.02.09 22:14
. * Re: Clam chоwder lospepina   26.02.09 01:22
. * Re: Clam chоwder ket1234   26.02.09 22:26
. * Re: Clam chоwder Meчo_Пyx   27.02.09 02:46
. * Re: Clam chоwder Meй   27.02.09 14:02
. * Re: Clam chоwder Meчo_Пyx   02.03.09 03:04
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.