|
|
| Тема |
Кашкавалки с чубрица |
|
| Автор |
Mим (Aquarius) |
|
| Публикувано | 16.02.09 16:20 |
|
|
|
Завчера ме изкуши друга тестена вкусотия, този път солена:
Ето и рецептата:
Няколко съвета от мен, ако решите да ги приготвите:
1. Спокойно захарта може да се намали на 1 с.л. или дори 1 ч.л. Не може да се каже, че тестото беше сладко, но съвсееем леееекичко сладнеше. Или може би солта му беше малко - все пак зависи от вкуса ви. Мая сложих едно кубче от 42 г.
2. Разделете тестото на поне 2 части, преди да го разточите, защото иначе се получава едно доста дълго и дебело руло (аз го усуках и раздърпах на дължина) и съответно отделните кашкавалки после стават доста големи.
3. Спокойно може да се сложи и повече кашкавал. Аз настъргах 200 г, но поне за моя вкус ще бъде по-добре с повече. Чубрицата също може да се увеличи.
Кашаквалките станаха чудесни - страшно пухкави и изключително ароматни от чесъна в тестото и чубрицата. Само ми се струва, че тестото ми трябваше да е малко по-твърдо, защото след втасването и изпичането отделните "навивки" почти не личаха, бяха се слели. А на снимката в Гответе с мен си личат отчетливо...
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
| |
| |
|
|
|