|
Тема |
Re: Пак за киселото мляко. [re: House m.d.] |
|
Автор |
Mим (отчаяна съпруга) |
|
Публикувано | 09.02.09 23:22 |
|
|
Аз пък наскоро чух съвет млякото да се подквасва в отворени буркани и капачките да се сложат, след като е готово. Идеята е част от водата да се изпари, докато млякото е топличко, и съответно да стане по-гъсто. И бях решила да пробвам тази вечер така - без капачки (в момента чакам млякото да изстине), защото досега го подквасвах в затворени буркани.
Но твоето мнение за херметизацията на бурканите, когато са затворени, също ми звучи много разумно. Абсолютно си прав! Моят съвсем кратък опит в подквасването ми показва, че на другия ден (или след няколко дни) бурканът се отваря много трудно, т.е. херметизирал се е. Струва ми се, че това е по-важно от гъстотата - млякото да се съхрани за по-дълго време, без да се вкисне.
В крайна сметка току-що затворих бурканите с капачките и ги увих в едно одеяло. Реших това инцидентно, защото ми се стори, че млякото е поизстинало повече в сравнение с миналия път, и се притесних да не изстине прекалено много, ако го оставя отворено... Но ще пробвам и без капачки! Иначе няма да съм аз - ако не опитвам различни и нови неща и ако не изпълнявам това, което съм си навила на пръста!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
|
| |
|
|
|