|
|
| Тема |
Re: Имам въпрос.... [re: Baлeнтиция] |
|
| Автор |
Mим (отчаяна съпруга) |
|
| Публикувано | 09.02.09 18:21 |
|
|
|
Може да сте впечатлени от снимките на моите печива, но не съм чак такава майсторка и разбирачка. Затова не мога да дам категоричен отговор на въпроса ти , но все пак имам няколко предположения: или тестото ти е по-твърдо, или си пекла бухтите повече от необходимото, или пък тестото не втасало добре (или е превтасало)... Дано съм ти поне малко от помощ... А нека да се включат и други с евентуални обяснения на възможните причини...
Сега ми хрумва и друго - може причината да е в брашното или пък в маята...
Аз преди известно време имах 2 неуспешни опита с домашния хляб с едно ново брашно. Рецептата ми си е все една и съща, но хлябът ставаше жълт на цвят, с едри шупли, стоеше твърд и беше наполовина висок от обичайното. Преди да започне печенето, значително спадаше, след като при втасването си беше бухнал много добре. На третия път обаче намалих маята почти наполовина и хлябът си стана хубав като преди! Явно в брашното е имало някакви набухватели... Как иначе да си обясня, че хлябът се оправи с намаляване на количеството на маята?
А възможно е при теб причината да е и в маята - може да е стара или с недобро качество... Кой знае?...
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
| |
| |
|
|
|