|
Тема |
Re: Козуначени бухти [re: nelka] |
|
Автор |
Mим (отчаяна съпруга) |
|
Публикувано | 05.02.09 23:02 |
|
|
Стефани също има голям авторитет на безспорна майсторка в клуба. Аз лично много я ценя и съм й много благодарна заради невероятната й питка Хризантема, на която съм правила и разни модификации. За съжаление и нея рядко я виждаме в последно време...
А на теб, Нелка, ти благодаря за отговора и обясненията.
Що се отнася до маята - за такава специална мая, модифицирана именно за сладко тесто не съм чувала. Аз си купувам суха (на Д-р Йоткер) предимно за домашния хляб, но я слагам и на други дребни нещица. И аз като теб - купувам си повечко и винаги си имам под ръка.
Прясна ползвам за "по-сериозните" изделия - питки, краваи, козунаци... За съжаление вече няма по магазините българска, а към турската Yuva имам предубеждение... В последно време попаднах на една Виво - на пакетчето пише, че е произведена в Будапеща. Засега не съм имала проблеми с нея. Аз си я слагам във фризера и си вадя, когато ми потрябва.
Пакетчето на Д-р Йоткер е 7 г и пише, че е за около 500 г брашно. Ти пък казваш, че на твоето пакетче пише за какво количество замесваща течност е - за мен това е новост. Казваш, че слагаш по-малко от едно цяло пакетче, но не пишеш колко грама е пакетчето, за да си направя сметка. Но аз вече имам малко опит с месенето и горе-долу съм в състояние да преценя колко мая да се сложи на дадени продукти. Така че не искам да ти досаждам повече с въпроси. Отново ти благодаря за всичко! Ще ми бъде много приятно, ако се появяваш и за в бъдеще в клуба!
Не е трудно да си добър и положителен, когато ти се отвръща със същото. Абсолютно си права! И ти ми действаш така!!!
А козуначените топчета с крем ще ги пробвам още другата седмица!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята! Редактирано от Mим на 05.02.09 23:08.
|
| |
|
|
|