| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Козуначени бухти [re: nelka] | 
                 |  
| Автор | 
Mим (отчаяна съпруга) | 
 |  
| Публикувано | 05.02.09 23:02 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Стефани също има голям авторитет на безспорна майсторка в клуба.  Аз лично много я ценя и съм й много благодарна заради невероятната й питка Хризантема, на която съм правила и разни модификации. За съжаление и нея рядко я виждаме в последно време...
 
 А на теб, Нелка, ти благодаря за отговора и обясненията. 
 
 Що се отнася до маята - за такава специална мая, модифицирана именно за сладко тесто не съм чувала. Аз си купувам суха (на Д-р Йоткер) предимно за домашния хляб, но я слагам и на други дребни нещица. И аз като теб - купувам си повечко и винаги си имам под ръка.
 
 Прясна ползвам за "по-сериозните" изделия - питки, краваи, козунаци... За съжаление вече няма по магазините българска, а към турската Yuva имам предубеждение... В последно време попаднах на една Виво - на пакетчето пише, че е произведена в Будапеща. Засега не съм имала проблеми с нея. Аз си я слагам във фризера и си вадя, когато ми потрябва.
 
 Пакетчето на Д-р Йоткер е 7 г и пише, че е за около 500 г брашно. Ти пък казваш, че на твоето пакетче пише за какво количество замесваща течност е - за мен това е новост. Казваш, че слагаш по-малко от едно цяло пакетче, но не пишеш колко грама е пакетчето, за да си направя сметка. Но аз вече имам малко опит с месенето и горе-долу съм в състояние да преценя колко мая да се сложи на дадени продукти. Така че не искам да ти досаждам повече с въпроси. Отново ти благодаря за всичко!  Ще ми бъде много приятно, ако се появяваш и за в бъдеще в клуба! 
 Не е трудно да си добър и положителен, когато ти се отвръща със същото. Абсолютно си права! И ти ми действаш така!!! 
 А козуначените топчета с крем ще ги пробвам още другата седмица! 
 
 Ако видиш човек без усмивка, подари му своята! Редактирано от Mим на 05.02.09 23:08. 
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |