| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Козуначени бухти [re: Mим] | 
                 |  
| Автор | 
nelka () | 
 |  
| Публикувано | 03.02.09 16:33 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Мим, Имаш едно много приятна оптимистична настройка, на човек му става усмихнато от подобни думи: "Отворена съм за всякакви съвети с цел подобрение на някоя вкусотия!"
 Благодарност и за добрите думи, които си ми отправила.
 
 Разрових се и намерих рецептата.
 Давала съм я преди време в един друг форум...поглеждам датата...преди три години.
 Нали може да копирам текста (не снимките) както съм го написала тогава, ще направя само малки корекции с мерителните единици, защото съм дала някои неща в децилитри, а вече знам, че хората се бъркат от това.
 
 Козуначени "топчета"/бухти???
 20 броя
 --------------------------------------------------------------------------------
 
 Тесто
 200 мл мляко
 мая
 2 яйца
 70 г захар
 щипка сол
 75 г масло, разтопено
 лимонова кора
 около 600 г брашно
 
  Крем
 1 яйце
 2 с.л. захар
 1,5 с.л. картофено брашно (или друго нишесте)
 250 мл лека сметана (20%)
 лимонова кора
 1 с.л. лимонов сок
 50 г кокосова маса
 ванилия
 
 Глазура 
 Пудра захар + вода или белтък + кокос 
 
 =================================
 
 Тестото се приготвя както всяко козуначено тесто
 
 За крема поставяш всички съставки -без ванилията- в малък съд и загряваш при непрестанно бъркане почти до завиране. Сваляш от огъня, добавяш ванилията и охлаждаш.
 
 Раздели тестото на две части и разточи всяка на правоъгълник с размери 35 x 28.
 Следвай процеса от снимките.
 Притисни по линиите на деление с подходящ предмет без да разрязваш тестото, а само за да прилепиш двата листа един към друг, с плънката помежду им.
 Бучни еднократно всяко "пакетче" с вилица или друг остър прибор.
 
 Раздели на 20 части, оформи на топчета, остави да се надигнат и печи на около 200*С около 10'
 
 След като са охладени  разнеси глазурата и наръси с кокос.
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |