|
|
| Тема |
A-a-a-a....Успокой се [re: Roxana] |
|
| Автор |
bravoGogo (Професионалистъ) |
|
| Публикувано | 03.02.09 10:22 |
|
|
|
...Виждам, че проблема е повече психологически отколкото въпрос как се прави кисело мляко. Ами аз поне съм на принципа каквото мога да си го правя... а каквото не мога да си го купувам... А в случая...сега, аз като си правя млякото не значи, че не съм купувал тия 8 години...Но последния път когато си купих беше пролетта на 2008 та тогава си купих едно мляко, което беше доста добро.....какво да ти кажа... Аз имам една дефиниция за това когато някой човек земе да гледа какво яде... дали е полезно, да се интересува от състава му....и т.н. а именно че му е изтекъл гаранционния срок...на човека...Успокой се преди всичко.
А и надали си идиот....най-малкото защото обиждаш хората близки на тебе...и хората които си купуват кисело мляко от магазина не са идиоти.... Както вече ти казах особенно на Острова, Холандия, САЩ много си купуват от тия машинки за кисело мляко. По интернет... Някои производители на млечни продукти правят всичко възможно да не се появяват на пазара такива машинки, може би поради това ги няма в доста страни...ето ти тук няколко:, .... Намери си и действай. Познавам 3-ма близки мой хора дето си ги ползват всички са доволни...
А колкото до това за подквасването....Аз съм заквасвал извън България но по начина описан по горе в по предния ми постинг.
А баба ми, ми е казвала следното. На въпроса как са правили киселото мляко едно време. Тя ми отговори че го доят, прецеждат и слагат в гърне. Нищо повече...покриват го с една кърпа все пак....да не дойдат котките да го ядат и до вечерта е готово, просто не трябвало да е студено времето..... Няма кипене, няма температури няма нищо! А специфичното е че в голяма част от годината има условия за естествено протичане на процеса наречен млечно кисела ферментация
Айде жива и здрава.
Aquila non capit muscasРедактирано от bravoGogo на 03.02.09 10:23.
| |
| |
|
|
|