|
|
| Тема |
Re: Козуначени бухти [re: Mим] |
|
| Автор |
nelka () |
|
| Публикувано | 02.02.09 18:27 |
|
|
|
А, Мим, радвам се да прочета отговора ти: така хубаво си написала и обяснила всичко, благодаря ти.
Аз, след като "си дадох мнението" снощи, малко се позамислих дали то няма да се възприеме негативно. Целта никак не беше такава. Искаше ми се да дообясня още малко, а в същото време не ми се обсебваше темата с безбройни мнения и така си остана всичко. Затова още повече се зарадвах на споделеното от теб.
Онова, което исках да допълня е, че макар да те съветвам за повечко брашно, причината за тази разлика може да идва просто от несъответствието във вида брашно при теб и тук (не съм в България). Правя почти същото тесто за кифлички, затова ми беше лесно да съпоставя (50г мая, 100 г чисто масло: права си, при мен то е разтопено и е вероятно в това да се крие "тайната", 200 мл мляко, 120 г захар, 3 яйца, около 1 кг брашно, кора лимон), ето и една стара снимка:
А за другите козуначени...топчета (??), които споменахме със Стефани, ще напиша рецептата малко по- нататък. При тях е малко интересен начинът, по който се оформят.
| |
| |
|
|
|