|
Тема |
Re: Козуначени бухти [re: nelka] |
|
Автор |
Mим (отчаяна съпруга) |
|
Публикувано | 02.02.09 16:29 |
|
|
Нелка, всъщност не меря количеството брашно, просто добавям, докато тестото стане на хубава гладка топка и се меси, без да лепи по ръцете, но все пак гледам да е меко. Доколкото разбирам - ти ме съветваш да го направя по-твърдо, така ли? А маслото го оставям за няколко часа на стайна температура да омекне, не го разтопявам на котлона. Сега ми хрумва, че ако е стопено (т.е. течно), тестото ще поеме повече брашно. Или се заблуждавам?
Козуначените бухтички ги правих вече поне 5-6 пъти и всеки път стават чудесни! Пробвах с различни плънки - след купешкия конфитюр от горски плодове ползвах локум и само плода на домашно сладко от ягоди (намачках ги). Вече се примирих, че някои от бухтичките се пукат отстрани... Само с локума не се спукаха, но пък ме изненада друго - локумът не се разтече из вътрешността, а си остана на парченце...
Може би ти си права за тестото с по-голямо количество течност - и аз забелязах същото, като сравних пропорциите на бухтичките с тези на козунаците, които правя. Всъщност за козунак съм си харесала рецептата на Спаска от клуба, може би доста клубари ще се сетят за какво говоря.
Що се отнася до спукването на бухтичките странично - престраших се да ги набода на няколко места с клечка за зъби след втасването и нямаше никакъв проблем, не спадат при печенето. А ефект имаше - не се разпукаха и разтекоха чак толкова като първия път. Това го давам просто като информация за любопитните, защото обсъждахме по-горе в темата какво би се получило, ако бухтичките се набодат.
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
|
| |
|
|
|