Бъркам ли нещо?
Едва от две седмици правя опити, само два опита дотук. Мислех, че всичко е ок
Получава се нещо като кисело мляко, със същия вкус, но малко редичко. Не е гъсто, нито е така твърдо, ама си мислех, че може да е от млякото.
Все пак си има вкуса на кисело мляко, макар и леко редичко, но си има консистенция на ...нещо като кремче. Като го разклатя, си има ръбове и си държи формата, не се разлива.
Мислех си, че може би нещо не докарвам температурата, мина ми през ума.
Използвах това "Био" кисело мляко, дето го продават за 1,70 по магазините. И втория път взех кисело мляко от млекарката, с него стана същото. Може би не докарвам температурата?
Ще се поинтересувам за сирене и подсирване, искам да се науча как се прави домашно сирене. Писна ми от пресовано сухо мляко, кога улуча, кога не в магазина хубаво сирене! Лошото е, че в България няма стандартизация на продуктите, и е напълно възможно реномирана марка да ти продаде веднъж разкошно сирене, и веднъж същия вид сирене, но пълен боклук!
Сега чета и правя опити, искам да си правя сама млечни продукти в къщи. Каква е тази машинка за кисело мляко? Не съм чувала за такава, откъде я купи?
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
|