Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:47 21.10.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Солен кекс/тутманик/хляб? [re: cveteto99]
Автор Meй ()
Публикувано29.01.09 21:17  



Соленки с аспержи и риба тон

5 супени лъжици зехтин
4 стръка зелен лук нарязан
3 разбити яйца
9 супени лъжици сметана /кисела/
1 супена лъжица брашно
250 г извара
1 супена лъжица лимонов сок
185 г консервирана риба тон,изцедена и намачкана/една консерва/
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
12 листа фини кори за баница / 11 Белла за баница /
340 г консервирани аспержи изцедени

В малък тиган загряваме 1 супена лъжица зехтин и задушаваме лука на среден огън за 3 минути.Оставяме настрана да изстине.Прехвърляме лука в дълбок съд и прибавяме яйцата,сметаната,брашното,изварата,лимоновия сок,рибата тон и магданоза.Разбъркваме добре./ Разбиваме яйцата и последователно прибавям сметаната, брашното,изварата,лимоновия сок,рибата тон и магданоза.Накрая прибавям изстиналия лук./
Загряваме фурната до 180С.Поставяме на дъното на намаслена четириъгълна тава един лист от корите,като краищата леко излизат навън.Намазваме със зехтин.поставяме по същия начин още 5 листа.
Изсипваме плънката върху корите.Слагаме аспержите отгоре./ не се режат,те са в буркан осем,подреждат се през равни разстояния/.Покриваме с още един лист и намазваме със зехтин.по същия начин поставяме още 4 листа.Завиваме краищата на последния лист навън./подпъхват се заедно с горните надолу в тавата /.Намазваме със зехтин.Поръсваме с капки вода,преди да ги сложим да се пекат.Така корите няма да се нагънат.Печем около 40 мин до златист цвят / около час на 180С/.Сервираме соленките нарязани на четириъгълници.

Щрудел с агнешко, спанак и горчица

3 супени лъжици олио / зехтин/
1 голяма глава лук,ситно нарязана
350 г нетлъсто агнешко месо,нарязано на ситни кубчета / предварително препенено и посварено/
185г гъби,ситно нарязани /консервирана натурална печурка половин буркан/
2 супени лъжици горчица
200 г замразен спанак,изцеден след размразяване
1 червена чушка ситно нарязана / може печена от буркан/
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
1 кафеена чаша трохи от пресен хляб / 2-3 филии без корите/
6 фини кори / Белла за баница/
1 супена лъжица сусам
Джоджен и черен пипер

Затопляме фурната до 180С.
В тиган загряваме 2 супени лъжици олио.Прибавяме лука и агнешкото и запържваме малко.Сипваме гъбите и пържим още 2 мин.След това изсипваме сместа в дълбок съд.Прибавяме горчицата,спанака,чушката,магданоза и трохите /джоджена и черния пипер/.Разбъркваме добре.Намазваме една от корите с останалото олио / върху влажна кухненска кърпа/.Слагаме отгоре друга кора и намазваме и същото с останалите кори.Изсипваме сместа от късата страна на корите,на 3.5 см от края.Навиваме на руло и подвиваме краищата.Поставяме щрудела в тава с ръба отдолу / огнеупорна стъклена тавичка тясна правоъгълна за кекс/.Намазваме с олио и поръсваме със сусам.Печем около 40 мин или до златистокафяво./ около час и 10 – 15 мин. на 180С/.Сервираме щрудела нарязан на парчета./ Изстива и след това се реже,иначе се разпада,сервира се с кисело мляко или кисела сметана/.

Чудех се дали да не напиша тези рецепти в темата за баницата,но в темата май въпросът е за точените кори,а пък и тук по свободно се е интерпретирала първоначалната тема,та затова.



И двете рецепти са много вкусни.Съжалявам,че нямам снимки.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Солен кекс/тутманик/хляб? cveteto99   06.01.09 14:36
. * Re: Солен кекс/тутманик/хляб? gus_gus   06.01.09 16:25
. * Re: Солен кекс/тутманик/хляб? Karinka   06.01.09 17:26
. * Re: Солен кекс/тутманик/хляб? чepивaмп   06.01.09 21:25
. * Re: Солен кекс/тутманик/хляб? cveteto99   07.01.09 09:12
. * Защо не пробваш Mим   06.01.09 23:25
. * Една бърза mirror_   07.01.09 13:16
. * Re: Една бърза mimensita   07.01.09 22:38
. * Re: Една бърза cveteto99   08.01.09 12:07
. * Леле... Mим   08.01.09 12:25
. * Re: Леле... cveteto99   08.01.09 14:14
. * Re: Леле... Mим   08.01.09 16:15
. * Re: Леле... cveteto99   08.01.09 16:35
. * Аз не дочаках... Mим   11.01.09 22:42
. * Re: Аз не дочаках... cveteto99   15.01.09 10:39
. * Звучи много вкусно Mим   15.01.09 10:54
. * Re: Звучи много вкусно cveteto99   15.01.09 10:59
. * Re: Една бърза mirror_   19.01.09 15:14
. * Re: Една бърза ПOЛУидиoтчeтo   20.01.09 08:39
. * Re: Една бърза mirror_   20.01.09 12:02
. * Re: Една бърза вeceлyшka   20.01.09 15:55
. * Re: Една бърза ПOЛУидиoтчeтo   24.01.09 09:43
. * Re: Една бърза mirror_   24.01.09 17:07
. * Re: Една бърза ПOЛУидиoтчeтo   24.01.09 18:19
. * Re: Една бърза чepивaмп   08.02.09 20:43
. * Re: Една бърза whiteapple   08.02.09 22:35
. * Re: Една бърза ПOЛУидиoтчeтo   09.02.09 06:49
. * Сиренка ПOЛУидиoтчeтo   12.01.09 08:31
. * Re: Солен кекс agrimonia   12.01.09 10:04
. * Re: солен пай от дробчета drobolina   19.01.09 17:28
. * Re: солен пай от дробчета agrimonia   20.01.09 22:07
. * Re: солен пай от дробчета drobolina   26.01.09 15:27
. * Re: солен пай от дробчета agrimonia   26.01.09 22:46
. * Re: солен пай от дробчета vankata_ot_bankata   28.01.09 11:18
. * Re: Солен кекс/тутманик/хляб? Meй   29.01.09 21:17
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.