Виж, Асене, не знам дали и колко съм агресивна, но е вярно, че вчера нещо не бях на кеф, бяха ме стегнали шиповете във врата. Написах ти онези обяснения, защото ми се струва, че имаш малко нужда от разширяване на мирогледа. Не искам да те обидя, но ми изглеждаш малко тесногръд. Ако не си забелязал, тук сме в клуб Готварски рецепти, а не Аптекарски. Ако в аптеката ти объркат рецептата, това може да бъде дори фатално. Докато тук за щастие няма такава опасност, ако се замени захарта със сол.
Не споделям твоето мнение, че Когато пък искам да направя нещо солено с мая, тогава няма да е твоята рецепта, а ще направя нещо друго - ще използвам някоя позната рецепта Аз също си имам любими и изпитани рецепти, но ако винаги приготвях само тях, нямаше да науча и да прибавя към тях нищо ново. А аз съм отворен към новости и експерименти човек, не мога да се огранича само с това, което вече съм пробвала в кухнята. Ами ако новата рецепта се окаже по-удачна и по-вкусна от моята изпитана??? А ти май малко си противоречиш, щом ще креираш "асенови соленки". Ето за това говоря и аз! Защо не гледаш на моята идея като на "креиране" на нова рецепта?
Когато се експериментира, тогава се променя и названието. Естествено! Ако направя бухтите в солен вариант, тогава бих им дала и друго име: Солени бухти или Бухти с кашкавал или........ Знаеш ли колко още имена биха ми хрумнали?
Що се отнася до кравая, явно не си наясно какво представлява, щом ми предлагаш рецепти за гевреци. Все пак ти благодаря! Макар че винаги съм мислела, че варените гевреци са пловдивски специалитет, а не софийски... Ето какво разбирам аз под кравай:
Благодаря ти и за останалите рецепти. Моята рецепта за меденки е почти същата, но в нея има и кисело мляко. А другата е подобна на тези, които правя за Коледа. В моите обаче ядките са повече. И само с жълтък ми харесват повече, отколкото с цели яйца. Все пак оценявам жеста ти!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята! Редактирано от Mим на 22.01.09 19:31.
|