|
Тема |
Re: не си ме разбрал за МИЛИНКИТЕ [re: Asen38] |
|
Автор |
Mим (отчаяна съпруга) |
|
Публикувано | 21.01.09 14:59 |
|
|
Какво значи да се развали една рецепта? Просто тестото за бухтите е страхотно и се изкушавам да го направя и в солен вариант. Ти нима мислиш, че между отделните рецепти има огромна и невъзможна за преминаване разлика?
Знаеш ли, че преди няколко години обърнах нета да търся рецепта за кравай? Бях си наумила да направя за Йордановден. Обаче няма и няма! И знаеш ли какво направих тогава? Сама изобретих следното - реших, че краваят всъщност си е сладка питка! Промених рецептата за питка, която харесвам най-много (Стафани, благодаря ти за твоята питка "Хризантема"!), като изключих от тестото солта и сложих захар. Останалите продукти са си същите - яйца, мляко, мая, брашно. Оформянето пак си беше моя идея! Изненадващо и за мен - получи се наистина кравай! Поне подобен (да не кажа и по-хубав заради вложените продукти) на тези, които бях купувала дотогава. Оттогава всяка година сама си правя краваите и стават чудесни!
А знаеш ли, че има само едно нещо, което различава тестото за кравай от това за козунак? В козунаците има мазнина, а в кравая не слагам.
Така че какво значи да се промени (развали) една рецепта? Веднага се получава нещо друго! Да не говорим пък, че много от световно известните велики рецепти са резултат на някаква грешка или експеримент. Ами ако като махна захарта от бухтите и им сложа кашкавал вместо конфитюр или локум, открия някоя нова вкусотия???
Иначе благодаря ти много за рецептата за милинки. Имам си в архива милинки, но ще си запиша и твоите. Рецептата ти изглежда лесна, а звучи и много вкусно!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята! Редактирано от Mим на 21.01.09 15:01.
|
| |
|
|
|