|
Тема |
Re: Рецепта за баница [re: kiki_monik] |
|
Автор |
House m.d. ( Sapiens) |
|
Публикувано | 19.01.09 19:38 |
|
|
Ще ти препоръчам една баница, твърде интересна като технология.
Тази баница става особено вкусна и сочна и не е никак сложна.
Наречена е
"ОБРЪЩАНА БАНИЦА"
=================
Продукти:
1 пакет кори,
200-300 гр. сирене,
4-5 яйца,
1 ч.чаша олио,
2 ч.чаши вода
Дъното на тавата се намазва много леко с олио, колкото да се залепи първата кора.
Последователно се редят по няколко кори и се ръси по малко от сиренето. Разбира се, завършваме с кора.
Олиото се поставя в съд, удобен за поливане (канче, джезве или нещо подобно) и се загрява до препържване. Най-удобно е да се пусне залче пресен хляб и да се загрява докато залчето се препържи.
Баницата се нарязва на парчета и по линиите на срязване се полива равномерно с препърженото олио. Линиите и формата на парчетата изцяло са по твой вкус, ако искаш на квадрати, ако искаш на триъгълници, ако искаш - като баклава.
Водата се оставя да заври.
Яйцата се разбиват добре с врящата вода и с тях се залива баницата.
Оставя се да престои половин час, след което се пече в загрята до 200 градуса фурна.
След изпичането баницата се похлупва с малко по-голяма тава и се обръща.
Така остава до поднасянето й, но не по-малко от 1 час, след което се връща обратно.
Баницата става особено пухкава и сочна.
По желание, може към сиренето да се ръсва по съвсем мъничко захар, просто за нюанс.
Да ви е сладко!
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
|
| |
|
|
|