| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Рецепта за баница [re: kiki_monik] | 
                 |  
| Автор | 
House m.d. ( Sapiens) | 
 |  
| Публикувано | 19.01.09 19:38 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				
 Ще ти препоръчам една баница, твърде интересна като технология.
 Тази баница става особено вкусна и сочна и не е никак сложна. 
 
 Наречена е 
 
 "ОБРЪЩАНА БАНИЦА"
 =================
 
 Продукти:
 
 1 пакет кори,
 200-300 гр. сирене,
 4-5 яйца,
 1 ч.чаша олио,
 2 ч.чаши вода
 
        Дъното на тавата се намазва много леко с олио, колкото да се залепи първата кора.
 Последователно се редят по няколко кори и се ръси по малко от сиренето. Разбира се, завършваме с кора.
 Олиото се поставя в съд, удобен за поливане (канче, джезве или нещо подобно) и се загрява до препържване.  Най-удобно е да се пусне залче пресен хляб и да се загрява докато залчето се препържи.
 Баницата се нарязва на парчета и по линиите на срязване се полива равномерно с препърженото олио. Линиите и формата на парчетата изцяло са по твой вкус, ако искаш на квадрати, ако искаш на триъгълници, ако искаш - като баклава.
 Водата се оставя да заври.
 Яйцата се разбиват добре с врящата вода и с тях се залива баницата.
 Оставя се да престои половин час, след което се пече в загрята до 200 градуса фурна.
 След изпичането баницата се похлупва с малко по-голяма тава и се обръща.
 Така остава до поднасянето й, но не по-малко от 1 час, след което се връща обратно.
 Баницата става особено пухкава и сочна.
 По желание, може към сиренето да се ръсва по съвсем мъничко захар, просто за нюанс.
 Да ви е сладко!
  "Неназованите неща не променят смисъла си..."
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |