|
Тема |
Благодаря сърдечно [re: Stefanie] |
|
Автор |
Mим (отчаяна съпруга) |
|
Публикувано | 14.01.09 12:10 |
|
|
на всички за коментарите и похвалите, а на теб, Стефани, и за съветите и предложенията. Високо ценя вашето мнение!
Конфитюрът, който ползвах, беше купешки (имам доста видове домашни, но от боровинки или горски плодове нямам) и беше гъст. Но явно се разтича при печенето. Може би е прав Морския, че трябва да се слага по-малко, ама нали сме все ненаситни... (особено ние, жените )... Или пък да се слага само плода на домашно сладко, без сиропа.
Шипков мармалад (в бурканчета) ползвам и аз за козунаците, но сега ми се щеше да се получи нещо по-различно. А такъв на калъпи не съм виждала от мнооооого години. Иначе навремето беше страхотен!
И на мен ми мина през ума, че могат да се използват различни плънки, даже ми хрумна и сирене (или изобщо нещо солено). Е, тогава в тестото няма да се сложи захар, естествено. Чудя се какво ли ще излезе? Иначе захарта в рецептата е идеално балансирана, поне за моя вкус - бухтичките са идеални на сладост, не са байгън (знаете ли я тая дума? майка ми я употребява, та и аз от нея ) сладки. То нали и конфитюрът си е сладък де...
А ти, Стефани, си съвършено права - следващия път ще оформя 12-те бухтички по различен начин (със загънатото нагоре, като мини рулца на възел, че даже може да бодна няколко с вилица отгоре за проба) и ще видя как ще станат най-добре. Даже може различните бухтички да бъдат и с различна плънка!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
|
| |
|
|
|