|
Тема |
Re: Козуначени бухти [re: мeчe] |
|
Автор |
Mим (свободна) |
|
Публикувано | 13.01.09 16:13 |
|
|
Аз го разделих на 12 топки - според броя дупки на тавичката. Предполагам, че бухтичките (те са си всъщност козуначета с плънка) няма да станат толкова високи в обикновена тава, но пак ще си бухнат. Просто формичките не им позволяват да се разливат настрани, а вървят нагоре. Пробвай и ще видиш какво ще излезе! Убедена съм, че заради вкуса им си струва! Невероятни са! Друга възможност е да ги печеш в чашки за крем карамел, ако имаш такива. Или в някакви огнеупорни чашки... Ако пък ти се отваря по-голяма разправия, можеш да си направиш сама формички от алуминиево фолио. Нямам представа дали ще стане, просто ми хрумна в момента...
Аз дори намалих маята наполовина - сложих 1/4 пак. и пак станаха много пухкави! То и затова ги оставих да втасат малко преди печенето въпреки обясненията на авторката на рецептата. И първо разбих с миксер яйцата и захарта (сложих кафява), добавих шупналата мая, останалото мляко и мекото масло и накрая постепенно брашното. Сложих и 1 ванилия. Тестото стана чудно!
Поръсих бухтичките с кристална захар преди печенето, а после естествено не ги ръсих с пудра.
Сега пък аз да попитам нещо:
За съжаление повечето бухтички се пукнаха отстрани и малка част от конфитюра (моят беше от горски плодове) изтече. Но по-лошото е, че външният им вид не е така добър като на тези, които се пукнаха отгоре. Та въпросът ми е:
Какво да се направи, за да се пукнат бухтичките отгоре, е не отстрани? Мина ми през ума преди печенето да ги бодна отгоре с вилица, за да излиза въздухът, но не посмях, защото ме достраша, че може да не бухнат... Друг вариант, който ми хрумва, е да се нареждат в тавичката със загънатата част нагоре (аз ги нареждах с тази част отдолу), но пък тогава да не се разпукат прекалено много?
Някой има ли идея?
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
|
| |
|
|
|