|
|
| Тема |
Снежен човек [re: Dolce De Leche] |
|
| Автор |
Mим (свободна) |
|
| Публикувано | 09.01.09 14:29 |
|
|
|
Пускам рецептата така, както я имам записана, с уговорката, че не я спазих точно като количество и съотношение на продуктите. Сложих 2 пак. крема (т.е. 250 г) и сирене на око (беше поне 1 чаша). Понеже сиренето и кремата бяха солени (не изкиснах сиренето, за да не омекне), сложих малко извара да балансира вкуса на сол. За шапка вместо черен хляб (нямах такъв в момента) използвах маслина.
Получиха се 4 снежковци - толкова и ми трябваха .
Ето и рецептата:
Снежен човек
за 6-8 броя:
400 г крема сирене
1 1/2 ч.ч. настъргано обикновено сирене
1 скилидка чесън, скълцана на ситно
прясно смлян черен пипер
стрък целина или праз
филийка ръжен хляб
няколко карамфилчета
3-4 черни маслини
1 морков
зърна черен пипер
Смесват се крема сиренето и 1/2 ч.ч. от другото сирене. Добавят се чесънът и черен пипер на вкус. Сместа се слага в хладилника минимум за 30 минути да се втвърди.
Оформят се топки с три различни големини за тялото на снежния човек. Овалват се в останалото сирене и се подреждат една върху друга, като се закрепват с клечка за зъби за по-голяма стабилност.
С белачка за зеленчуци или нож се отрязва тънка лента от целината или праза, която ще се използва за шал на снежния човек. Забучва се с помощта на едно карамфилче.
От ръжения хляб се изрязват различни по диаметър кръгчета – това ще е шапката на снежния човек. Кръгчетата се залепват с малко крема или масло и се забучват с парче клечка за зъби.
От черните маслини се отрязват малки парченца и се забучват в тялото на снежния човек за копчета.
От моркова се прави носле, от зрънца черен пипер – очи.
Предястието се сервира с кракери.
Добър апетит!
Ако видиш човек без усмивка, подари му своята!
| |
| |
|
|
|