|
Тема |
Хляб с маслини |
|
Автор |
Meй () |
|
Публикувано | 03.01.09 15:26 |
|
|
Хляб /питка/ с маслини
2 чаени чаши пълни бяло брашно
2 супени лъжици бакпулвер /2 пакетчета /
1 супена лъжица захар
щипка сол
1 – 2 супени лъжици нарязан пресен джоджен по избор / може сух 1-2 ч.л./
2 яйца леко разбити
2 кафеени чашки пълни прясно мляко
половин чаена чаша зехтин
1 чаена чаша черни маслини,почистени от костилките и нарязани
Загряваме фурната до 180 С.Пресяваме брашното с бакпулвера, захарта, солта и джоджена.Оформяме кладенче в средата и сипваме яйцата,млякото и зехтина.Замесваме меко тесто.Прибавяме маслините.
Разстиламе тестото в намаслена тава с диаметър 21 см./ замазваме и оформяме със студена вода на ръка/.Печем 1 час и 10 -20 мин.Надупчваме с клечка за зъби и ако по нея не полепне тесто,значи хлябът е изпечен.Оставяме да поизстине в тавата и след това го изваждаме.
Това е рецептата буквално,в скобите е добавено от мен.
Изстинал става и за сандвичи.Много върви с хайвер.
|
| |
|
|
|