|
Тема |
Re: чимен [re: zver4o] |
|
Автор |
Asen38 (минаващ) |
|
Публикувано | 17.12.08 23:12 |
|
|
Зверчо, прочетох още, че чимен било арменска дума и че всички имаме право.
Тъй че:
Ръстението е едно и също. Семината от което са чимена, а смляните стъбло и листа са СИМИНДУХ. По аромат са едно и също. Така че е все едно какво се взема. Смляния на пудра- прах чимен се накисва в малко бяло вино и това е основата на кашицата. Кои подправки ще се прибавят, си е индувидуално решение. Има подправки които не всеки ги харасва, но обикновено се прибавя смачкан чесън, чер и червен /лют/ пипер. Който обича чубрица и тревите на "прованс". Може да се сложи /да се поръси със / накрая стрит сухар.
Но кимион не се слага защото: чимена има по силен аромат и кимиона е излишен.
|
| |
|
|
|