|
Тема |
Re: сминдух [re: Mим] |
|
Автор |
engel2 (непознат
) |
|
Публикувано | 05.12.08 20:08 |
|
|
Аз пък искам да знам откъде да си намеря зърна чимен!!!
Сигурно по пазарите, не знам защото на мен ми донесаха преди 5 години зърната. Сигурно разбра че не съм в България. Семината са в малки пакетчета и се използват много пестеливо - от едно пакетче правя 2- 3 Х. Смачквам в хаванчето малко и прахта я накисвам в малко бяло вино и след това го смесвам с другите подправки. Изглеждат тъмнички и почти като леща са
От благодарност че ми пишеш, ще ти изкажа коя рецепта използвам вече 10 години и за мен и нас е страшна. Тази рецепта е последната в книгата на
Пенка Чолчева и Цветана Калайджиева "Съвременна домашна кухня " от1969 година. Книгата има сигурно и следващи издания. Рецептата ще ти хареса и ако е спазиш ще си имате КЕФА. Аз обаче не я опушвам. Сега драга, ти можеш кашичката за кората сама да си я композираш и да си я "пооблагородиш ".
Пиши ми моля те, как се спряваш.
|
| |
|
|
|