|
Тема |
Re: Домашна майонеза - защо не се получава [re: Haдя-Haдя] |
|
Автор |
Sapiens (човек) |
|
Публикувано | 12.11.08 15:48 |
|
|
Третирането на жълтъците за кратко няма никакъв ефект, освен че по-трудно ще стане майонезата (а може и да не стане).
За да има ефект, трябва да са варени напълно като твърди, това означава поне 15 мин.
Не съм чувал за майонеза с твърди жълтъци, но защо не...
Мисля, че това няма да бъде пречка, още повече, че опасността от пресичане при вече сварени жълтъци е буквално нулева.
Не е необходимо, както пише по-долу Vaprosche, да се бърка само в една посока, още повече, че с пасатора това е и невъзможно.
Може да се пробва с 1-2 твърдо сварени жълтъка и 1 с.л. олио колкото да се захване и постепенно да се прибавя още олио.
Обаче идеята е много добра, така ще се отстрани каквато и да е опасност от заразяване.
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
|
| |
|
|
|