| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Домашна майонеза - защо не се получава [re: Haдя-Haдя] | 
                 |  
| Автор | 
Sapiens (човек) | 
 |  
| Публикувано | 12.11.08 15:48 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				
 Третирането на жълтъците за кратко няма никакъв ефект, освен че по-трудно ще стане майонезата (а може и да не стане).
 За да има ефект, трябва да са варени напълно като твърди, това означава поне 15 мин.
 Не съм чувал за майонеза с твърди жълтъци, но защо не...
 Мисля, че това няма да бъде пречка, още повече, че опасността от пресичане при вече сварени жълтъци е буквално нулева.
 Не е необходимо, както пише по-долу Vaprosche, да се бърка само в една посока, още повече, че с пасатора това е и невъзможно.
 Може да се пробва с 1-2 твърдо сварени жълтъка и 1 с.л. олио колкото да се захване и постепенно да се прибавя още олио.
 Обаче идеята е много добра, така ще се отстрани каквато и да е опасност от заразяване.
  "Неназованите неща не променят смисъла си..."
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |