|
Тема |
Re: Домашна майонеза - защо не се получава [re: ПOЛУидиoтчeтo] |
|
Автор |
Sapiens (човек) |
|
Публикувано | 10.11.08 16:10 |
|
|
Благодаря ти, че попита.
Някои питат, губят времето на другите и пак си правят каквото си знаят...
Обяснявам отново - прави се много бавно и постепенно нагоре.
Джуркането нагоре-надолу обикновено дава ефект когато правиш кьопоолу...
В този случай, когато много бавно повдигаш нагоре се получава много силен вакуум към дъното, оборотите на пасатора са много големи и на много малко площ се плилага много голямо усилие, с което изключително лесно се захваща майонезата, защото всъщност я правиш пласт след пласт, вдигайки много бавно нагоре.
Представи си - най-долният 1 мм. вече се е захванал и е много гъста и стегната майонеза вече, като повдигнеш на милиметър, добавяш рядка смес и тя също се захваща ...и т.н. догато стигнеш догоре вече имаш перфектна майонеза.
От прекалено големите обороти на пасатора, перката става като твърда разделителна граница между по-долния и по-горния слой, можеш да се опиташ да си го представиш.
Винаги съм се отнасял с огромно уважение и любов към полуидиотчетата, защото има накъде да растат - до идиотчета, а идиотчетата вече няма накъде да се развиват и затова и аз се гордея, че също съм полуидиотче... (Значи още има надежда и за мене, искам да кажа...)
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
|
| |
|
|
|