| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Домашна майонеза - защо не се получава [re: ПOЛУидиoтчeтo] | 
                 |  
| Автор | 
Sapiens (човек) | 
 |  
| Публикувано | 10.11.08 16:10 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				
 Благодаря ти, че попита.
 Някои питат, губят времето на другите и пак си правят каквото си знаят...
 Обяснявам отново - прави се много бавно и постепенно нагоре.
 Джуркането нагоре-надолу обикновено дава ефект когато правиш кьопоолу...
 В този случай, когато много бавно повдигаш нагоре се получава много силен вакуум към дъното, оборотите на пасатора са много големи и на много малко площ се плилага много голямо усилие, с което изключително лесно се захваща майонезата, защото всъщност я правиш пласт след пласт, вдигайки много бавно нагоре.
 Представи си - най-долният 1 мм. вече се е захванал и е много гъста и стегната майонеза вече, като повдигнеш на милиметър, добавяш рядка смес и тя също се захваща ...и т.н. догато стигнеш догоре вече имаш перфектна майонеза.
 От прекалено големите обороти на пасатора, перката става като твърда разделителна граница между по-долния и по-горния слой, можеш да се опиташ да си го представиш.
 
 Винаги съм се отнасял с огромно уважение и любов към полуидиотчетата, защото има накъде да растат - до идиотчета, а идиотчетата вече няма накъде да се развиват и  затова и аз се гордея, че също съм полуидиотче... (Значи още има надежда и за мене, искам да кажа...)
  "Неназованите неща не променят смисъла си..."
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |