|
Тема |
Re: Домашна майонеза - защо не се получава [re: rudolf_1] |
|
Автор |
Sapiens (човек) |
|
Публикувано | 09.11.08 21:41 |
|
|
Веднага ще ти кажа защо не ти става майонезата - нещата са много прости, но има една тънкост.
Майонеза не се прави с миксер, защото става много рисковано и не винаги.
Майонеза безпогрешно се прави само с пасатор.
Независимо какъв ти е съдът, но за предпочитане е да е по-тесен и по-висок, както е оригиналното съдче на пасаторите.
Изсипваш си вътре яйца или жълтъци, плюс съответното олио, плюс сол, плюс горчица - няма да конкретизирам защото рецепти за майонеза има хиляди. Важното е да има жълтъци и олио, без тях не ще да става.
Тайната е, че поставяш пасатора плътно до дъното, включваш го и бавничко започваш да го изтегляш нагоре.
Това е цялата работа. Просто няма начин да не ти стане майонезата разкошна.
Разбира се, добре е продуктите да са в нормални пропорции, а не примерно един жълтък и 300 - 400 гр. олио...
Рецепти, хубави и изпробвани има много, потърси.
Всъщност, твоята, към пасатора си е много добра, нямаш нужда от друга.
"Неназованите неща не променят смисъла си..."
|
| |
|
|
|