|
|
| Тема |
Re: Относно киселото зеле [re: Sapiens] |
|
| Автор |
fortuna_ (заслужена) |
|
| Публикувано | 01.11.08 00:24 |
|
|
|
Ами ползвам бабината ми готварска книга, издание 1925 г. , в която има рецепти за дървено масло (това било ореховото олио) даже и за локум ,запазване и изстудяване на продукти (не е имало хладилници и фризери още:- пълна екология.
Конкретно за зелето - и повечко сол - до 40г едва ли ще навреди, въпреки, че така си е съвсем добре на вкус - явно от лимона, който май се оказва и разковничето, което държи зелето хрупкаво и вкусно, защото откакто слагам лимон - не ми се смива зелето и въобще разликата е осезателна....Наистина не помня какво зеле съм взимала всяка година, но гледам да е бяло, не много стегнато/тежко , сладко и хрупкаво и да га пазарувам наблизо....пък дали е било Бг, унгарско или турско кой го знае:)
| |
| |
|
|
|