|
Тема |
Re: Пилешка пържола от бяло месо [re: !!Фakличka!!] |
|
Автор |
Sapiens (expert) |
|
Публикувано | 03.10.08 00:16 |
|
|
Така е, но не бъди толкова голям традиционалист...
Понятието "пържола" е добило такава популярност и гражданственост, че може да се прилага твърде свободно.
Ако се хванем за буквата, "пържола" идва от пържено, според тебе значи няма да бъде правилно да се пече...
Преди години тук имаше спорове и на темата "различни названия на разфасовките".
по-слабограмотните производители, дистрибутори или търговци си изобретяват разни названия, които могат да хвърлят в смут нежната ти принципна душа...
като например - пилешко бедро, долно бутче, горно бутче, кълка, цяло бутче и други подобни...А, щях да забравя и фамозния "фенер".
Така, че - има и пържола от бут, и пържола от бялото месо, а ако ти е кеф, можеш да си направиш и "пържола от крило", макар че ще бъде доста миниатюрничка пържолка, миличката...
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
|
| |
|
|
|