|
Тема |
Re: Да открием сезона на ...трушия [re: Stephanie] |
|
Автор |
Mitreshopa (nasty) |
|
Публикувано | 16.09.08 17:57 |
|
|
Това заглавие от "зимнините" през соц' периода ли е...Или сезонно, старобългарско, понятия.
Както и да е, и без да се намесвам дали най-най правилното е туршия или трушия (първото е литературно правилно, второто е на диалект но ТУК и диалекта е ОК) да попитам: Някой знае ли как се прави веднагистическа туршия от лук (глави кромид лук), но без оцет? Но от нормален лук (глави като детско юмруче), не мини-лукчета.
А, и още един въпрос, преди да пробвам сам: Има ли съществена разлика в приготвянето на кисело зеле между обикновенното (резедавото) зеле и червеното/виолетовото?
Уф, и трети въпрос...Как се прави туршия от ЧЕРВЕНИ/нормални (в смисъл НЕ ЗЕЛЕНИ) домати? Тук имаме някакъв парадокс - зелето е два (поФтарям ДВА) пъти по скъпо от нормалните червените домати. Та нали съм стиснат шоп, па си мислЕм - оти да се 'арчим за скАпо зеле ако можеМ с еФтини домате да си пра'им туршия-мезе за водката?
PANEM ET CIRCENSESРедактирано от Mitreshopa на 16.09.08 18:44.
|
| |
|
|
|