|
Тема |
Re: Ориз на фурна [re: vyprosche] |
|
Автор |
femina (Mис Kаприз) |
|
Публикувано | 07.09.08 22:27 |
|
|
Здравейте пак! Вече хапнахме наготвения от мен ориз. Стана добре - сочен и зърната стояха отделно. Направих го така: използвах най-бикновен ориз (1 чаша). Измих го няколко пъти с вода и го оставих за 1 час в студена вода да кисне. После запържих (с повече олио) лука и ориза, докато стана стъклен (с малко сол и черен пипер). Една по една (докато поеме всяка от тях) прибавих трите чаши горещ бульон, докато ориза беше още на котлона, под капак. Изсипах свареното месо в тава, върху него и ориза и обърках, добавих още половин чаша гореща вода и сложих да се пече.
България - няма невъзможни неща!
|
| |
|
|
|