|
Тема |
Re: казвайте рецепти,стигадървени философии [re: Джepoнимo] |
|
Автор |
Бeзkoмпpoмиcнa () |
|
Публикувано | 02.09.08 16:55 |
|
|
Хубавата тУршийка върви с хубава ракийка, а аз не пия вече ракийка и не правя тУршийка, но преди години пиех и правех ей тази:
- ЦАРСКА ТУРШИЯ -
4кг карфьол; 1кг моркови; 2кг камби; 1вр. целина; 200гр сол; 0,5кг захар; 1л оцет; 2гр салицил/буркан или 2 аспирина(но само български); чер пипер; дафинов лист; чесън.
Карфьола, морковите, камбите и целината се посипват със солта и захарта и се оставят 24ч да престоят. Излива им се сока, добавя се към него оцета и 4-5с.л. олио и се слага да заври. В бурканите се нареждат карфьола, морковите, камбите, целината, слага се чер пипер, дафинов лист, чесън и се заливат с горещата марината. Аспирините се счукват и се поставят отгоре, а най-отгоре се поставя венче от целинка. Бурканите се затварят добре и докато са горещи се обръщат с капачките надолу - така престояват 1 денонощие. Не се стилиризират, но е добре да се разклащат ежедневно около 10 дни.
Наздраве!
|
| |
|
|
|