| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: трушия [re: Stephanie] | 
                 |  
| Автор | 
ket1234 (много добър чов) | 
 |  
| Публикувано | 29.08.08 20:49 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Краставички, но не мариновани, а кисели
 Саламура - на един литър вода 2 суп.лъжици сол - завират.
 С врялата марината заливаме краставички в буркани - омния или три литрови/аз ги правя в тях/
 Нареждаме краставичките, слагаме за душата скилидки чесън, лта чушка по желание, цвят от копър и около 10-15 филийки хрян /както се реже морков за задушено/. Това се слага на дъното, между редовете и най отгоре.
 Затваряме и забравяме.
 По време на втасването саламурата става мътна, на дъното се образува утайка, може и да изкипи малко количество, доливаме ако е необходимо-да не останат на сухо горните краставички.
 В бурканите ОМ като се затворят не е необходимо да им се прави нищо.
 Стават кисели краставички като от бидон от Плод и зеленчук.
 Изпробвано и правено всяка година в рамките на 10 години минимум.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |