|
Тема |
Re: трушия [re: Stephanie] |
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
|
Публикувано | 29.08.08 20:49 |
|
|
Краставички, но не мариновани, а кисели
Саламура - на един литър вода 2 суп.лъжици сол - завират.
С врялата марината заливаме краставички в буркани - омния или три литрови/аз ги правя в тях/
Нареждаме краставичките, слагаме за душата скилидки чесън, лта чушка по желание, цвят от копър и около 10-15 филийки хрян /както се реже морков за задушено/. Това се слага на дъното, между редовете и най отгоре.
Затваряме и забравяме.
По време на втасването саламурата става мътна, на дъното се образува утайка, може и да изкипи малко количество, доливаме ако е необходимо-да не останат на сухо горните краставички.
В бурканите ОМ като се затворят не е необходимо да им се прави нищо.
Стават кисели краставички като от бидон от Плод и зеленчук.
Изпробвано и правено всяка година в рамките на 10 години минимум.
|
| |
|
|
|