| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Сладко от вишни - как? [re: Yank1911] | 
                 |  
| Автор | 
3aeka (пухкав) | 
 |  
| Публикувано | 01.08.08 10:46 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Вземашедин 5 - литров, може и по-малък буркан,пълниш го с вишни 2 пръста под стеснението на гърлото на буркана, сипваш захар почти до ръба на гърлото, затварчш добре и хубаво разклащаш буркана . Така захарта слиза надолу по буркана . Оставяш го на слънце за един месец , след това му наливаш ракия 1-2 пръста под ръба на гърлото / около половон литър /, оставяш за още един месец на слънце плътно затворен , прецеждаш през филтъра на кафемашината и затваряш в бутилки . Държиш на тъмно и   хладно място . Вишните можеш да изядеш или да си прибереш във фризера за украса на кремове , торти и каквото се сетиш още .
 За сладкото: изчистваш си 3 килограма вишни от костилките и ги засипваш с килограм захар от вечерта . Покриваш с тава или домакинско фолио . На другата вечер ги вариш .Имаш два варианта или 10 минути преди да ги свалиш да сложиш лъжичка лимонтузо и като поистине сладкото да го сложиш в затоплени бурканчета , завиваш плътно капачките и като изстине напълно и хлътнат капачките сваляшв мазето или няма лимонтузо, а пълниш бурканчетата и после стелиризираш 5 минути .Аз предпочитам втория вариант.
 
 Редактирано от 3aeka на 01.08.08 10:49. 
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |