|  | | 
| 
          | 
              
                | Тема |  Re: Сладко от вишни - как? [re: Yank1911] |  |  | Автор | 3aeka (пухкав) |  |  | Публикувано | 01.08.08 10:46 |  |  |  | 
        
 Вземашедин 5 - литров, може и по-малък буркан,пълниш го с вишни 2 пръста под стеснението на гърлото на буркана, сипваш захар почти до ръба на гърлото, затварчш добре и хубаво разклащаш буркана . Така захарта слиза надолу по буркана . Оставяш го на слънце за един месец , след това му наливаш ракия 1-2 пръста под ръба на гърлото / около половон литър /, оставяш за още един месец на слънце плътно затворен , прецеждаш през филтъра на кафемашината и затваряш в бутилки . Държиш на тъмно и   хладно място . Вишните можеш да изядеш или да си прибереш във фризера за украса на кремове , торти и каквото се сетиш още .
 За сладкото: изчистваш си 3 килограма вишни от костилките и ги засипваш с килограм захар от вечерта . Покриваш с тава или домакинско фолио . На другата вечер ги вариш .Имаш два варианта или 10 минути преди да ги свалиш да сложиш лъжичка лимонтузо и като поистине сладкото да го сложиш в затоплени бурканчета , завиваш плътно капачките и като изстине напълно и хлътнат капачките сваляшв мазето или няма лимонтузо, а пълниш бурканчетата и после стелиризираш 5 минути .Аз предпочитам втория вариант.
 
 
 Редактирано от 3aeka на 01.08.08 10:49. 
 
 |  |  |  |  
 |   | 
 |