|
Тема |
Re: Сладко от горски ягоди? [re: Vonda] |
|
Автор |
Sapiens (master Merlin) |
|
Публикувано | 28.06.08 23:02 |
|
|
Баба ти е правила най-добре.
Наръси ги със захар - килограм захар на килограм ягоди, класика.
Можеш да ги оставиш и два дни в хладилник, защото не са чак толкова сочни, колкото големите ягоди.
След това вариш, пробваш на гъстота, за да не се захароса слагаш лимонтузу съвсем накрая, даже след сваляне от огъня.
Това е.
Но можеш да си направиш и ликьор, страшен става.
Накисваш плодовете за 10-20 дни в спирт или хубава ракия и ги държиш на слънце. След това прецеждаш и добавяш захарен сироп в пропорция 1 кг. захар с 1 л . вода.
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
|
| |
|
|
|