|
Тема |
Крем-карамел в МВ |
|
Автор |
4avdar4e (ентусиаст) |
|
Публикувано | 10.06.08 11:58 |
|
|
Вчера направих по ей тази рецепта:
Продукти
300 мл мляко краве прясно
3 бр. яйца
60 гр захар
1 пак. ванилова захар
Приготвяне
1.Най-напред направете карамела, като разпределите 50 гр от захарта и 4 ч.л. вода в четири малки огнеупорни чашки
2.Сложете във фурната на максимум за 4 минути и пловина, докато получат златист цвят
3.След като внимателно ги извадите, завъртете ги, за да се облеят и покрият с равномерен слой карамел
4.Отделно разбийте яйцата и останалата захар на пяна и внимателно прибавете свареното мляко и ванилията (по желание)
5.Разпределете яйчната смес по съдчетата и гответе на слаба мощност 11 минути и половина
6.Оставете да изстине и охладете в хладилника
Стана изключително вкусно, хомогенно, но нещо на вид не беше съвсем кат хората, някак се сплеска.
Да имате идея защо се получи така? Че следващия път мисля да удвоя дозата направо в йената, пък не щъ да го гледам таково
|
| |
|
|
|