|
Тема |
Re: Как готвите риба [re: Kosmetiks] |
|
Автор |
nelka () |
|
Публикувано | 10.06.08 01:51 |
|
|
"Ама си стана извара като извара плуваща във вода заедно с рибата ;-) Не е толкова зле ама едва ли това е била рецептата, я кажи сега къде сбърках :-D "
Млякото и производните му продукти не търпят подобна обработка. Коагулират.
С тях може да се застройва (легира) ястието, но без да се допуска вране.
На варене "издържа" един вид специална сметана, която не променя структурата си и се ползва тъкмо в случаи на продължителна топлинна обработка.
Нарича се (при мен) "крем фреш", но не знам дали в БГ тя би носила същото име. Можеш да запиташ/потърсиш в големите магазини.
|
| |
|
|
|