|
Тема |
Re: Как готвите риба [re: ptj] |
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
|
Публикувано | 09.06.08 22:06 |
|
|
Кое става - за ядене или трици?
Още повече, че Уха е рибена чорба, а не салата.
Риба под шуба е салата от риба, майонеза, сметана, картофи, червено цвекло и моркови, които се редят на пластове. В сместта от майонеза и сметана може да се сложи и горчица.
Именно за това се нарича риба под шуба.
А ето ти и рецепта за Уха по Ростовски.
От костите, главата и кожата на рибата се прави бульон със сол, черен пипер и един дафинов лист.
Прецежда се и се излива върху нарязани на кубчета 600 гр. картофи, 1 глава кромид, китка магданоз и една шепа листа от целина.
10 минути преди да е готова супата се слагат рибните филета - около 600-800 гр. и 2-3 домата нарязани на кубчета /без семките/.
Когато супата е готова се изваждат магданозът и целината и се слага 2-3 с.л. масло и нарязан копър.
Сервира се с рибна кулебяка или пирожки.
Та Ялта, риба да яде, дето Уха-та е салата!
|
| |
|
|
|