|
Тема |
Re: Как готвите риба [re: Иpeтo] |
|
Автор |
ptj (новак) |
|
Публикувано | 09.06.08 21:05 |
|
|
За готвенето на риба едва ли има по-добри майстори от руснаците. Те имат поне 6-7 различни салати с риба. Най-извесната е "Селедка под шуба". Тяхната Уха е призната в целия свят и затова ще ви преведа една от многото рецепти за нея. Избрах именно тази със сьомга (осетрина), защото много пъти съм и се наслаждавал, а и лесно се намира по магазините (Метро).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта за уха от сьомга.
Продукти:
вода 2.5 л.
картофи 5 бр средни
лавров лист
лук 1 глава.
морков (по- едър)
черен пипер 4 зърна
сьомга 1 кг.
Изчистете от вътрешностите, махнете хрилете и хубаво измийте. После я пуснете за 2-3 мин в кипяща вода за да можете след това по-лесно да махнете плочките й (люспите). Едрата риба е по-добре да се нареже на парчета.В кипяща подсолена вода пуснете лука, моркова,черния пипер и нарянаните на едро картофи. След 5-10 минути сложете рибата и варете още 15-20 минут на слаб огън. След това свалете тенджерата от огъня, сложете в нея 2 дафинови листа и я оставете да постои поне половин час с закрит капак. Подправете с копър и смлян черен пипер.
Да ви е сладко!
|
| |
|
|
|