|
Тема |
Re: Как готвите риба [re: Kosmetiks] |
|
Автор |
Sapiens (master Merlin) |
|
Публикувано | 09.06.08 18:58 |
|
|
Всъщност, сметаната е мазнината, която би трябвало да сложиш, за да добие после сосът по-голяма плътност.
В рецептата нещата са разделени на две части - едната е самото варене на рибата. Рибата просто се вари в тази среда и се изважда. А втората част е въпросната смес от сметана, прясно мляко и вода да се "редуцира", както се казва по готварски, т.е., да се изпари, за да се сгъсти до сос, с който да залееш рибата. Разбира се, тук го има и елемента "зян да не става материала".
Важното е рибата да бъде сварена, а само във вода няма да стане вкусна, а сметаната и млякото са млечни и маслени материали, от които и без това става прекрасен сос.
Ако искаш, спокойно можеш да свариш рибата на пара, а след това да я залееш с някакъв сос, примерно сос Бешамел или по-лек - на базата на млечни продукти и/или сметана, и/или масло.
"Вселената е пълна с изненади, а разумът е най-голямата от тях..."
|
| |
|
|
|